Bors de peste - 2

de nilgun in Ciorbe, 17 Sep 2013 | 14717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal
  • 2 bucati cap macrou
  • 2 bucati cap salau
  • 2 bucati ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1 cartof
  • leustean
  • jumatate litru bors
  • sare
  • ulei - o lingurita
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri de orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste - 2:

Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie.

Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba pentru gust. Ardeiul il taiem cubulete si morcovul rondele. Cartoful il taem cuburi.

Dupa ce pestele a fiert il dam deoparte, si strecuram zeama. Punem zeama inapoi in oala, punem capetele de peste, morcovii, ardeiul, ceapa, ardeii si mai lsam sa fiarba. Mai asezonam cu sare, cu o lingurita ulei si lasam sa fiarba bine.  

Punem si cartoful si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Punem si cele 4 linguri de bulion, mai lasam sa fiarba. Intre timp, punem separat la incalzit borsul intr-un ibric. Punem borsul peste ciorba dupa ce aceasta a fiert.  Punem si cele 2 linguri de orez si lasam sa fiarba impreuna cu borsul. Gustam, vedem daca mai trebuie sare sau bors. Daca totul e ok, punem leustean si acoperim cu un capac.

Lasam sa se odihneasca putin apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste - 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

17.09.2013, 18:19

Cris2711 1

17.09.2013, 19:17

ce pofta am

nilgun 1

17.09.2013, 20:14

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste