Bors de peste

de ianculubita in Ciorbe, 27 Ian 2016 | 45378 vizualizari

 

Pentru azi, va recomand acest bors de peste facut in felul meu, invatata de mama bineinteles, cu un gust foarte bun.
Pentru cine doreste sa pregateascaun asemenea bors, trebuie sa se foloseasca mai multe soiuri de peste, astfel nu mai plecati de langa oala!!

 

INGREDIENTE

  • cap si coada de somn
  • cap si coada de crap
  • trunchi de salau
  • 1-2carasi
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1/2telina
  • 1ardei iute
  • 1ceasca pasta de ardei
  • 1borcan rosii conservate de mine
  • 20ml ulei
  • 3cartofi(optional)
  • verdeata
  • 1lingura orez
  • 1lde bors
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Pestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum doreste fiecare, se calesc in oala cu ulei incins, dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile, pasta de ardei, cartofii curatati si taiati in sferturi sau cubulete, 1lingurita cu sare, dupa cateva minute se adauga 2-3cani cu apa si se lasa la fiert 30min.

Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, patrunjelul, borsul fiert in alt vas, se completeaza cu apa dupa gust, iar cand incepe sa clocoteasca,se adauga usor bucatile de peste iar din acest moment nu se mai amesteca cu lingura. Cand pestele s-a ridicat la suprafata, semn ca este fiert, se adauga leusteanul, se potriveste de gust, se mai lasa 1-2 clocote apoi se opreste focul.

TIPS-URI

1

Se intampla ca atunci cand este adaugat pestele,borsul sa dea pe afara;atunci se scoate cu polonicul intr-un vas mai mic din zeama,se adauga tot pestele iar cand se serveste la masa se adauga inapoi

2

dar bineinteles ca atunci cand vrem sa facem un asemenea bors,avem in vedere si marimea vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salau cu legume