Bors de sfecla rosie

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2016 | 701 vizualizari

 

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :)) 


Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 100 g sunca ( slanina ) afumata
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors de putina
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .

Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati de sunca afumata. 

Am adaugat 2 litri  de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.

Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.  

Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert. 

Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.

Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta. 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara afumatura , dar aceasta imprima ciorbei un gust si-o aroma aparte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors de sfecla rosie 450190
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450191
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450192
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450193
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450194
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450195
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450196
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450197
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450198
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450199
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450200
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450201
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450202
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450203
retete culinare - Bors de sfecla rosie 450204

COMENTARII (17)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:45

Nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie bun! Si ce culoare are!

Rocsi 1

11.07.2016, 19:46

Tu ai pus si sunculita, dar noi o facem fara, de post. Este tare buna!

miki_a 1

12.07.2016, 16:25

Prezent si eu! Toate borsurile de casa imi plc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59