Bors de varza

de marcela1979 in Ciorbe, 18 Apr 2013 | 877 vizualizari

 

Este foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 200 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/4 telina radacina
  • 200 ml bors de casa
  • 100 gr pasta de rosii
  • 1 buc varza alba
  • 1/2 varza rosie
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de varza:

Intr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta. Cand este costita pe jumatate fiarta se adauga ceapa, apoi morcovii, telina si ardeiul. Se lasa sa fiarba. Se adauga varza rosie si se lasa sa fiarba, apoi se adauga varza alba. Cand sunt toate fierte se adauga pasta de rosii. Se da un clocot, apoi se adauga sare si piper dupa gust si la final borsul fiert. Se presara marar verde si se mai lasa sa dea un clocot. Se opreste focul si se serveste cu ardei iute sau cu catei de usturoi daca va place. Mie imi place cu catei de usturoi.

 

TIPS-URI

1

Varza rosie se pune prima si se lasa sa fiarba un pic mai mult fiind mai tare

RETETA IN IMAGINI

Bors de varza-0
Bors de varza-1
Bors de varza-2
Bors de varza-3
Bors de varza-4
Bors de varza-5
Bors de varza-6

COMENTARII (13)

CookieMonster 1

18.04.2013, 21:41

fain!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:37

ionela2682 1

19.04.2013, 09:17

ce culoare frumoasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04