Bors din legume de vara

de Retete cu Margareta Cismasiu in Ciorbe, 2 Iul 2015 | 2493 vizualizari

 

Am adunat in aceasta ciorbita toate legumele si zarzavaturile verii.Este o ciorbita foarte gustoasa,hranitoare si racoroasa.Servita cu smantana si ardei iute,este deliciul zilelor de vara,iar daca se renunta la smantana,este o delicioasa ciorbita de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa,
  • 4 morcovi,
  • 2radacini de patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 2 ardei grasi,
  • 2 gulii,
  • 4 cartofi,
  • 200gr mazare verde,
  • 200gr fasole verde,
  • 2-3 rosii,
  • 1/2 varza,
  • o conopida mica,
  • 1 radacina de telina mica si 2-3 frunze,
  • leustean,
  • patrunjel verde,
  • sare,
  • 2-3 ling. de ulei,
  • 500ml bors.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din legume de vara:

 Zarzavatul se curata si se taie cuburi sau rondele,dupa preferinta.Legumele se spala,se curata si se taie la fel.

Intr-o oala se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga morcovii,patrunjelul si pastarnacul.Cand incep sa se inmoaie,se adauga ardeii.Se stinge totul cu apa si se adauga restul de legume.Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt fierte toate legumele.

Separat,se fierbe borsul pana da in clocot.Fierbinte,sa adauga peste ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot,se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker