Bors moldovenesc acru

de Miha in Ciorbe, 15 Mai 2009 | 10322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 bucata telina
  • 1 rosie
  • marar si patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bors (sau mai mult,in functie de cat vreti de acru)
  • sare
  • fidea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc acru:

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului.

Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru evaporarea apei.Fierberea trebuie sa fie inceata.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,morcovul,pastarnacul,telina,ardeiul gras,toate taiate felii. Eu le-am taiat marunt din cauze de copil mofturos. :)

Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga borsul fiert in prealabil,rosia curatata de pielita si taiata cubulete,verdeata tocata si fideaua.Se mai da inca un clocot.

Se serveste cu smantana.

Se poate drege cu ou si smantana,dar numai dupa ce a fost luat de pe foc,altfel se "taie".

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc acru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta