Bors ucrainesc

de Ksenya in Ciorbe, 8 Mar 2016 | 926 vizualizari

 

"Borsul ucrainesc "este la fel de cunoscut ca si "Soleanka ", se poate intalni in toate meniurile din restaurantele  CSI.


Sunt mai multe feluri de a gati acest bors.S-au numarat cam 100 de feluri pana acum.Fiecare tara adaptandu-o dupa felul ei. Eu o sa va prezint pe cea originala din Ucraina,cea cu carne .Dar am sa mai postez si una de post cu alta tehnica de preparare. Sper sa va placa ambele.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne vita
  • 4 l apa
  • 300 g varza
  • 2 svecle rosii potrivite de buna calitate (sa fie de un bordo inchis spre negru) fierte si curatate de coaja
  • 6 cartofi potriviti curatati de coaja
  • 1 morcov curatat
  • 1 ceapa mare curatata
  • 3 suc de lamaie
  • 2 linguri pasat de tomate
  • 60 g sunca afumata
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • foaie de dafin
  • marar (optional)
  • patrunjel (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors ucrainesc:

Punem carnea la fiert in  apa,scoatem  toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi  o taiem bucati  .Zeama o strecuram si adaugam carnea si cartofii curatati si taiati cubulete si lasam la fiert 15 minute.Separat calim ceapa tocata marunt in cele 3 linguri de ulei,adaugam morcovul dat prin razatoare  si lasam la inabusit cam 5 minute la foc mic,adaugam pasta de tomate si mai lasam la inabusit 2-3 minute. Adaugam compozitia in oala lasam la fiert 10-12 minute.Varza o tocam fideluta si o adaugam in oala, dupa 5 minute adaugam si svecla data prin razatoare lasam 5 minute la foc mic. Oprim flacara si dam deoparte .

Intr-un mojar zdrobim cei 2 catei de usturoi la un loc cu sunca taiata bucatele cu putina sare pana obtinem o pasta cremoasa.Adaugam pasta din sunca si usturoi  la ciorba ,potrivim de sare si piper,adaugam sucul de lamaie si frunza de dafin,amestecam ,acoperim si lasam  deoparte cam 3 ore. Se serveste cu marar sau patrunjel tocat si smantana.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pasta de usturoi se poate face mai multa si se serveste unsa pe paine prajita la ciorba.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors ucrainesc 431292
retete culinare - Bors ucrainesc 431293
retete culinare - Bors ucrainesc 431294
retete culinare - Bors ucrainesc 431295
retete culinare - Bors ucrainesc 431296
retete culinare - Bors ucrainesc 431297
retete culinare - Bors ucrainesc 431298
retete culinare - Bors ucrainesc 431299
retete culinare - Bors ucrainesc 431300
retete culinare - Bors ucrainesc 431301

COMENTARII (17)

anca_rm 1

10.03.2016, 10:30

MotanLaOale 1

10.03.2016, 11:42

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29