Bougatsa

de Sim0na in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 7749 vizualizari

 

Multumesc Licuta ptr reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 100 gr gris
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr margarina RAMA
  • 12 foi de placinta
  • 1 esentă vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin,  amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata.

Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite.

Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le-am copt la foc potrivit cca 30 min.

Licuta Marin ne recomanda: Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra.

Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (11)

Sim0na 1

15.02.2012, 22:06

Este foarte buna, si o recomand cu caldura! Va pup pe toate

oana_pisicutza16 1

15.02.2012, 22:12

delicioasa

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:05

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Figurine cu chimen si cascaval