BOUGATSA cu crema

de Doralinda in Dulciuri, 25 Noi 2012 | 6358 vizualizari

 

Azi a fost prima oara cand am facut aceasta reteta, dar nu m-am "speriat" prea tare ptr ca se aseamana putin cu alt desert care il fac de ani de zile! E un desert minunat ptr cei care prefera si altceva in afara ciocolatii( eu nu mananc ciocolata si tot ce fac, e ptr fetitele mele, nici macar nu gust!) E o reteta greceasca, cel putin asa stiu eu, dar daca cineva stie altfel, ei bine, mancarurile grecesti se aseamana destul cu cele orientale, daca ne uitam in urma in istorie, ne dam seama de ce.....
Reteta o am in cani, dar eu am transformat-o in gramaj ca sa fie mai usor. Mie mi-a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 960 ml lapte
  • 57 gr unt
  • 114 gr gris fin
  • 150 gr zahar
  • 2oua si 2 galbenusuri
  • putina vanilie
  • 1/2 pachet de foi subtiri, cum sunt cele ptr baclava
  • 150 gr unt topit ptr ungere
  • zahar pudra
  • scortisoara pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BOUGATSA cu crema:

Fierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul. Lasati sa fiarba la foc mic pana devine o crema mai groasa, cca 10 min, apoi o luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Bateti usor ouale si galbenusurile impreuna apoi le adugati la compozitie impreuna cu vanilia. Aoperiti vasul cu o membrana din plastic ptr a nu face coaja deasupra crema. Intr-o tava unsa in prealabil cu putin unt, puneti jumatate din foile de placinta, una cate una unsa fiecare cu untul topit! Foile trebuie sa fie cam cu 5 cm in afara tavii ptr a le putea inchide dupa ce punem crema.Apoi puneti crema, inchideti pe margini, catre interior foile si unse cu unt pe interior, dupa care puneti cealalta jumatate din foi care v-a ramas, la fel, unse fiecare in parte cu unt. La urma, intepam pe lung  si lat cu cutitul ( ptr a se coace bine si in interior) si punem in cuptorul preincalzit la 200C ( cuptor traditional ) 30 min, sau 170C cuptor cu aer rotativ ptr 45 min.

Cand e gata, dupa ce scoateti din cuptor, puteti orna direct in tava care ati copt sau puteti taia  placinta si puneti direct intr-o farfurie mai mare si presarati mult zahar pudra si scortisoara. Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

BOUGATSA cu crema-0
BOUGATSA cu crema-1
BOUGATSA cu crema-2
BOUGATSA cu crema-3
BOUGATSA cu crema-4
BOUGATSA cu crema-5
BOUGATSA cu crema-6

COMENTARII (38)

Doralinda

Doralinda 1

20.01.2013, 10:35

Multumesc liliana!

babi5

babi5 1

30.09.2013, 20:40

Doralinda

Doralinda 1

30.09.2013, 22:00

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!