Bounty

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Mar 2013 | 7470 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de Nessquik (cacao)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos
  • SIROP
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bounty:

BLAT:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final, faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza se pune in tava unsa (20x30) si se da la cuptorul preincalzit 40 minute. Dupa ce este copt se scoate pe gratar la racit.

SIROPUL:

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu laptele. Se lasa pana se topeste zaharul si se insiropeaza blatul.

CREMA:

Se pune la fiert laptele cu frisca, grisul si zaharul pana se ingroasa, apoi se amesteca cu nuca de cocos si se mai pune pe foc 2-3 minute, apoi se pune peste blatul insiropat.

GLAZURA:

Se taie ciocolata bucati se pune frisca, apoi se pun la topit si se pun peste crema.

Se da la frigider  


 

COMENTARII (13)

Aurelia 07_07 1

23.03.2013, 15:53

O bunatate

Dea_Dea 1

23.03.2013, 17:15

Exact!

Alexandra Elena 1

07.04.2013, 17:33

interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55