BRĂDUȚ DULCE

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 567 vizualizari

 

Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână cîteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Asa că am început seria reciclărilor ;) Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
  • Unt cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 50 g,
  • Nuci măcinate 100 g,
  • Esență de rom 1 linguriță,
  • Esență de portocale ½ linguriță.
  • Pentru decor:
  • Glazură de lămâie Dr Oetker,
  • Bombonele Dr Oetker,
  • Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRĂDUȚ DULCE:

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi. 

Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia.

Spor și poftă bună. 

 

TIPS-URI

1

se poate jongla, cu multe alte ingrediente: stafide, cacao, vișine din vișinată ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419764
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419765
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419766
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419767
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419768
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419769
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419770
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419771
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419772
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419773
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419774
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419775
retete culinare - BRĂDUȚ DULCE 419776

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

31.12.2015, 15:57

foarte fain

Xandrinne 1

01.01.2016, 10:49

Ce simpatic e!

mirela0911 1

05.01.2016, 21:11

Ce frumușel e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55