BRĂDUȚ DULCE

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 4286 vizualizari

 

Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână cîteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Asa că am început seria reciclărilor ;) Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
  • Unt cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 50 g,
  • Nuci măcinate 100 g,
  • Esență de rom 1 linguriță,
  • Esență de portocale ½ linguriță.
  • Pentru decor:
  • Glazură de lămâie Dr Oetker,
  • Bombonele Dr Oetker,
  • Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRĂDUȚ DULCE:

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi. 

Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia.

Spor și poftă bună. 

TIPS-URI

1

se poate jongla, cu multe alte ingrediente: stafide, cacao, vișine din vișinată ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "BRĂDUȚ DULCE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes