Braduti cu ciocolata

de ankyy in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 892 vizualizari

 

Cine iubeste ciocolata?? Stiam! Toata lumea :))
Eeei, tocmai de-asta va amagesc eu cu acesti delicati biscuiti (fursecuri) cu ciocolata.Sunt atat de buni incat e imposibil sa nu-i incercati. De preparat sunt destul de usor si se fac destul de repede dar partea cu decoratul lor este mai migaloasa. Daca aveti timp si chef puteti sa ii decorati, dar daca nu, puteti pur si simplu sa ii consumati ca atare. Sunt deliciosi in ambele varianta :)

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 1 lg ulei
  • 100 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 50 g amidon
  • 3 lg cacao
  • 180 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ciocolata:

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat.

Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare.

La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza toate ingredientele. (Pentru ca a inceput sa zboare faina in toate partile, eu am lasat mixerul deoparte si am luat aluatul la mana, l-am rasturnat pe o planseta se lucru si l-am framantat bine cu ambele maini pret de aproximativ 2 minute, pana s-a uniformizat.)

Se intinde o foaie de 1 cm (sau cum doriti) si se decupeaza biscuitii cu ce forme dorim.

Se dau la cuptor pentru 10 min la 175 de grade. Fiti cu ochii pe ei sa nu ii ardeti.

Se scot si se lasa la racit, apoi se decoreaza dupa preferinte. Eu am topit ciocolata alba si i-am decorat, apoi pe deasupra am presarat ornamente decorative din zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Braduti cu ciocolata-0
Braduti cu ciocolata-1

COMENTARII (14)

simona72 1

13.12.2013, 13:51

Ce faini!!

laura_n 1

13.12.2013, 14:30

frumosi

gaby_gabytza 1

13.12.2013, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04