Brandy snaps

de mentasirozmarin in Dulciuri, 18 Dec 2011 | 4383 vizualizari

 

Daca pe langa traditionalele dulciuri de sarbatori doriti sa pregatiti si ceva inedit, va recomand aceste delicioase "Brandy snaps": sunt fine, delicate, sunt ideale pentru cei care tin la silueta si se potrivesc de minune cu un pahar de coniac bun, cu o muzica veche si cu lumina lumanarilor ori a luminitelor din pomul de Craciun.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat din cartile lui Mary Berry - un nume de referinta in bucataria britanica, o doamna pe care eu o admir foarte mult si care ma va inspira inca multa vreme de acum incolo.
Reteta este aparent simpla, insa e destul de migaloasa si necesita in special o foarte mare atentie la detalii, iar daca patiti ca mine si prima tava este un adevarat dezastru, va incurajez sa nu renuntati si sa pregatiti si a doua tava si a treia, pana cand veti avea rezultatul dorit.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame unt nesarat
  • 50 grame faina
  • 50 grame zahar brun (tip demerara)
  • 50 grame sirop auriu (sau sirop de artar)
  • jumatate de lingurita praf de ghimbir
  • jumatate de lingurita zeama de lamaie
  • 300 ml frisca si o lingura de zahar pentru umplutura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brandy snaps:

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era prevazut golden syrup) si lasam pe aragaz la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pana cand untul si zaharul s-au topit complet (aproximativ 15 minute). Amestecul nu trebuie sa ajunga sa dea in clocot pentru ca se va cristaliza, de aceea este important sa mentinem focul cat mai mic.

Cand zaharul si untul s-au topit, luam cratita de pe foc, o lasam sa se racoreasca pentru cateva minute, iar apoi adaugam faina si pudra de ghimbir, amestecam pana se omogenizeaza iar in final adaugam zeama de lamaie. Mie mi-a iesit o compozitie destul de groasa, aproape de consistenta plastilinei, insa daca va iese mai moale e in regula si asa.

Luati cate o lingurita din compozitie si asezati o gramajoara pe tava tapetata cu hartie de copt. Puneti cate 4 gramajoare intr-o tava si lasati aproximativ 7-8 centimetri intre gramajoare.

Pentru ca aluatul meu a fost mai tare, am format mici mingiute pe care apoi le-am aplatizat cu podul palmei pana cand au devenit subtiri ca o foita.

Lasam la cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute sau pana cand gramajoarele si-au dublat suprafata, au capatat o culoare aurie inchisa si au un aspect dantelat. In acest moment, scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 3-4 minute.

Cata vreme biscuitii sunt inca calzi, ii rulam pe manerul unei linguri de lemn iar apoi ii asezam pe un grilaj pentru a se raci complet. Este o perioada foarte scurta in care biscuitii pot fi rulati, daca se racesc prea tare devin casanti si se vor rupe la rulare, de aceea aveti nevoie de putina indemanare si practica pana cand veti avea rezultate perfecte. Daca biscuitii s-au racit prea tare, introduceti-i in cuptor pentru inca cateva secunde si vor deveni din nou moi.

Daca ati patit ca mine si v-ati trezit cu o prima tava de biscuiti prea grosi pentru a fi rulati, rupeti-i in bucatele si amestecati-i cu o inghetata de vanilie - ii dau un gust deosebit :).

Dupa ce biscuitii s-au racit, batem frisca cu zaharul pana cand devine spumoasa, si umplem biscutii cu frisca cu ajutorul unui con.

Servim alaturi de un pahar de brandy, acompaniat de o muzica buna si de prieteni vechi sau noi :)

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brandy snaps" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

19.12.2011, 09:39

mentasirozmarin 1

19.12.2011, 19:46

sunteti super! ma bucur ca se aproba paharul de brandy
adevarul e ca am muncit ceva la ele si sunt chiar dulci, un brandy e foarte bine venit!

Bya Ralu 1

11.09.2012, 21:01

ce super arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere