Branza de vaci de casa

de MotanLaOale in Mancare copii, 7 Mar 2012 | 4948 vizualizari

 

Vrand sa fac orez cu lapte, cand am pus laptele la fiert, s-a branzit (desi era in termen) si am hotarat sa-l fac branza de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte de vaca "expirat"
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa:

Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat.

Am lasat la cald 24 de ore.

Cand s-a intarit si s-a separat zerul (poate dura mai mult de 24 ore in functie de caldura) l-am pus la scurs intr-un saculet din panza de in (se poate folosi si tifon pus in doua).

Se tine la scurs cateva ore, in functie de cat de uscata o vreti.

Eu am tinut-o pana a doua zi ca o vroiam scursa bine pentru o placinta.

Este foarte buna si cu cat laptele este mai gras este mai buna.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Branza de vaci de casa 150404
retete culinare - Branza de vaci de casa 150405
retete culinare - Branza de vaci de casa 150406
retete culinare - Branza de vaci de casa 150407
retete culinare - Branza de vaci de casa 150408
retete culinare - Branza de vaci de casa 150409
retete culinare - Branza de vaci de casa 150410

COMENTARII (41)

Doralinda 1

22.05.2013, 22:41

Motanel, ce inseamna expirat?! Adica, il las descoperit afara?!

MotanLaOale 1

22.05.2013, 23:13

Ii desfaci capacul si il lasi la caldura. A doua zi pui putin intr-o lingura si o pui pe flacara si el firebe in 20 secunde si vezi daca se branzeste in lingura. Se vede usor. Daca nu si se umfla il mai lasi la cald cateva ore si mai incerci o data. Dupa aia urmezi reteta. O zi la caldura desfacut trebuie sa fie de ajuns. Succes!

MotanLaOale 1

22.05.2013, 23:14

Expirat adica cand incepe sa se acreasca si nu mai poti sa il fierbi ca se brabzeste!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: