Branza dulce din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2015 | 3577 vizualizari

 

Mi-era dor de branza dulce a copilariei. Am servit-o cu clatite si dulceata de capsuni. A fost de senzatie.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte prins (batut);
  • sare grunjoasa (daca nu se foloseste imediat).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza dulce din lapte de vaca:

Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.

Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi mai putina si pe deasupra va fi si inecacioasa.

Dupa ce este gata, se mai lasa in oala pana cand se racoreste, apoi se strecoara printr-o panza curata si se pune la scurs.

TIPS-URI

1

Daca este smantana pe deasupra laptelui, se indeparteaza pentru ca altfel o veti pierde, ea topindu-se si facandu-se zar.

2

Se poate folosi atat la deserturi, cat si la aperitive.

3

Se pastreaza cel mult doua zile la frigider. Daca nu o folositi in acest timp, se presara sare grunjoasa peste ea ca sa nu se acreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza dulce din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.06.2015, 12:49

In perioada asta asa o fac si eu! Laptele se prinde repede, smantana e cat se poate de buna si dulce, ce sa mai, sanatate curata!

Andra_Constantinescu 1

27.06.2015, 15:07

Andreea, Ela

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci