Branza fondue cu usturoi copt

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2013 | 6172 vizualizari

 

Prima data am mancat in Germania, la cumnata mea. bestiala!
pura nebunie! pe cuvantul meu! recomand cu toata increderea...mai putin Timeei :)))
reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara.
azi ne-am delectat...;)

 

INGREDIENTE

  • o cutie branza fondue
  • o capatana usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza fondue cu usturoi copt:

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu. 

Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante. 

Ideal este sa o servim cu paine bagheta.

Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.

Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat. 

Pura nebunie! 

TIPS-URI

1

aceasta branza fondue este o branza care se serveste pregatita la cuptor. Este o branza care se topeste oarecum.

2

este grozava, insa in combinatie cu usturoi copt...e si mai si.

3

special pt Ina, "folositi" paine bagheta, iese mai crocanta si e mai faina.:))))

4

din pacate, este o branza care se gaseste destul de rar la noi, poate in marile orase e mai intalnita in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

laura_n 1

09.01.2014, 17:01

Gabitzule, nu mai bine zici ca ai mancat deja? )

gaby_duceag 1

09.01.2014, 17:02

nu, ca-i in frigider si ma uit de doua saptamani pe net cum s-o fac))))))))))
expira,sa vezi! ))

zixceam c-o fac in seara asta apoi am zis - nu mai bine fac niste clatite? sau nu mai bine fac orez cu lapte?
nah..cum sa ma hotarasc?))

bianca92 1

28.04.2014, 17:13

am mancat odata asa ceva la niste prieteni si mi-a placut foarte mult. De atunci ma tot gandesc cum sa fac i eu si in sfarsit am gasit reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco