Branza proaspata pentru bebelusi

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 26 Ian 2014 | 3743 vizualizari

 

Nu imi aduc aminte exact momentul in care am inceput sa ii introduc in alimentatie branza proaspata, insa o dilema am avut: cum sa o pregatesc, daca sa o cumpar din comert, proaspata, sau gata ambalata in cutii cu tot felul de adaosuri. Nu mi-a suras nici ideea de a adauga calciu lactic sub forma de pastilute. Nici metoda clasica, aceea de a lasa laptele la prins, fara sa necesite fierbere. Rebeca fiind mica, nu am riscat (de fapt nici acum nu o fac) sa ii dau lapte nefiert. In primele luni i-am pregatit branza doar din lapte de capra, procurat de la o sursa de incredere. Ambele metode folosite de mine, sunt simple si garanteaza un gust bun bun!

 

INGREDIENTE

Prima metoda si cea mai simpla, necesita:
  • 400 ml lapte
  • 2-3 lingurite cu suc de lamaie
Cea de a doua metoda, necesita:
  • 500 ml lapte
  • 200 gr iaurt gras, cremos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata pentru bebelusi:

Procedam astfel: Fierbem laptele bine  (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica formata cu ajutorul unei site, avand grija sa se scurga bine de zer.  Simplu, nu?

 

TIPS-URI

1

Oricare ar fi metoda folosita, laptele trebuie sa fie cat mai gras pentru a obtine o branza proaspata de calitate, gustoasa, cremoasa si pufoasa.

2

In functie de varsta copilasului, se poate folosi ca atare, fie in combinatie cu iaurt, smantana sau mamaliguta.

3

Daca laptele folosit nu este suficient de gras, branza rezultata va fi in cantitate mica, sfaramicioasa si cu un gust sters, apos.

4

Daca folosim sucul proaspat de lamaie, aveti grija sa nu puneti mai mult de 2-3 lingurite, in functie de cantitatea de lapte. Alfel branzica va fi acra.

5

Si cel mai important, nu am pastrat-o niciodata mai mult de 48 de ore la rece.

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

26.01.2014, 22:29

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:34

foarte buna

gabrielagabi 1

05.02.2014, 20:40

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D