Branza proaspata pentru bebelusi

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 26 Ian 2014 | 8477 vizualizari

 

Nu imi aduc aminte exact momentul in care am inceput sa ii introduc in alimentatie branza proaspata, insa o dilema am avut: cum sa o pregatesc, daca sa o cumpar din comert, proaspata, sau gata ambalata in cutii cu tot felul de adaosuri. Nu mi-a suras nici ideea de a adauga calciu lactic sub forma de pastilute. Nici metoda clasica, aceea de a lasa laptele la prins, fara sa necesite fierbere. Rebeca fiind mica, nu am riscat (de fapt nici acum nu o fac) sa ii dau lapte nefiert. In primele luni i-am pregatit branza doar din lapte de capra, procurat de la o sursa de incredere. Ambele metode folosite de mine, sunt simple si garanteaza un gust bun bun!

 

INGREDIENTE

Prima metoda si cea mai simpla, necesita:
  • 400 ml lapte
  • 2-3 lingurite cu suc de lamaie
Cea de a doua metoda, necesita:
  • 500 ml lapte
  • 200 gr iaurt gras, cremos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata pentru bebelusi:

Procedam astfel: Fierbem laptele bine  (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica formata cu ajutorul unei site, avand grija sa se scurga bine de zer.  Simplu, nu?

TIPS-URI

1

Oricare ar fi metoda folosita, laptele trebuie sa fie cat mai gras pentru a obtine o branza proaspata de calitate, gustoasa, cremoasa si pufoasa.

2

In functie de varsta copilasului, se poate folosi ca atare, fie in combinatie cu iaurt, smantana sau mamaliguta.

3

Daca laptele folosit nu este suficient de gras, branza rezultata va fi in cantitate mica, sfaramicioasa si cu un gust sters, apos.

4

Daca folosim sucul proaspat de lamaie, aveti grija sa nu puneti mai mult de 2-3 lingurite, in functie de cantitatea de lapte. Alfel branzica va fi acra.

5

Si cel mai important, nu am pastrat-o niciodata mai mult de 48 de ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata pentru bebelusi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branza naturala din lapte de vaca