Branzoaice

de diana_k in Prajituri, 9 Apr 2013 | 75152 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 550 g faina
  • 200 ml. lapte caldut
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahăr
  • o priză de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • coaja de lamaie

pt umplut

  • 400g branza dulce
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat,
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

pt uns

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa 10 minute la dospit.
Faina se cerne, se face o groapa in mijloc si se toarne drojdia, se amesteca putin apoi s epun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut timp de o ora si jumatate.

Intre timp se pregateste umplutura : branza bine scursa se amesteca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si aromele. Eu folosesc blenderul de mana, astfel umplutura va fi mai fina, fara cocoloase.
Se pot pune si stafide....copiilor mei nu le plac :(

Aluatul  crescut se intinde pe masa presarata cu faina si se imparte in patrate mari. Pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se lipesc bine apoi si se aseaza tava.
Se lasa la crescut 20 minute, se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor la 180 de grade C.
Imediat ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop ud si se lasa la racit.
Se servesc pudrate cu zahar.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut cantitate dubla, de asta in imaginii apar doua tavii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Branzoaice 217912
retete culinare - Branzoaice 217913
retete culinare - Branzoaice 217914
retete culinare - Branzoaice 217915
retete culinare - Branzoaice 217916

COMENTARII (32)

Panacris 1

26.01.2014, 20:14

Pushaa 1

27.01.2014, 13:13

ce as manca si eu una!!

babi5 1

27.01.2014, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D