Branzoaice

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 1266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr unt topit,
  • 2 oua,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 400 ml lapte,
  • 1 lamaie sau portocala [doar coaja rasa},
  • 1 esenta vanilie.
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg brinza de vaca putin sarata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • zahar depide cit de dulci le doriti {dupa gust},
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 linguri de gris.
  • Zahar pudra pt. pudrat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta bine dupa ce am pus si tot laptele. Adaugam si untul moale, se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Apoi lasam 1 ora la crescut.

Umplutura: Sfaramam branza, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile si omogenizam bine. Adaugam grisul si omogenizam din nou.

Intindem aluatul, taiem patratele si in mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25-30 minute.

Dupa coacere se lasa la racit in tava apoi le pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura stafide si coaja rasa de la lamaie, portocala ies mai parfumate la gust.

RETETA IN IMAGINI

Branzoaice-0
Branzoaice-1
Branzoaice-2
Branzoaice-3
Branzoaice-4
Branzoaice-5
Branzoaice-6
Branzoaice-7
Branzoaice-8

COMENTARII (4)

botcrina

botcrina 1

09.06.2014, 14:17

Rocsi

Rocsi 1

09.06.2014, 20:24

tarasmariana

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!