Branzoaice

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Oct 2014 | 14707 vizualizari

 

Eu poftesc si nu sariti cu idei ca nu e cazul....din cauza de patiserie aflata peste drum de blocul meu si de mirosuri de-ti vine sa mananci si asfalt.....uite ca m-am pus sa fac branzoaice ca sa-mi fac damblaua....una fierbinte am mancat-o in scurt,ca asa-mi place,sa fie fierbinte....gata cu gargara sa trecem la scris...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 600 g faina de cozonac Baneasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 plic de drojdie uscata 7 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 g stafide
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce mai grasa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g stafide
  • Pentru uns
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja de la o lamaie si-o  portocala .Facem o adancitura in mijlocul fainii,adaugam galbenusurile,smantana,25 ml ulei si amestecam turnand laptele caldut.Adaugam si 50 g stafide si omogenizam.Pe planseta de lucru punem restul de 100 g faina,rasturnam aluatul din castron,adaugam si restul de 25 ml ulei si framantam un aluat moale dar nelipicios.Il punem din nou in castron ,acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca mai mult de o ora.

Umplutura :

Branza dulce o amestecam cu zaharul,sarea,ouale,grisul si stafidele,omogenizand bine compozitia.

Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in 12 bile egale si din fiecare bila intindem un patrat,peste care punem umplutura,intindem pe toata suprafata si apoi unim colturile,doua cate doua.Asezam fiecare branzoaica formata,in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si mai lasam s acreasca cca 20 min.Apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot si se pudreaza cu zahar.Binenteles se mananca...eu le mananc fierbinti,dar sunt bune si reci.

TIPS-URI

1

sub tava cu branzoaice,punem o cratita cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice