Branzoaice

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Oct 2014 | 8594 vizualizari

 

Eu poftesc si nu sariti cu idei ca nu e cazul....din cauza de patiserie aflata peste drum de blocul meu si de mirosuri de-ti vine sa mananci si asfalt.....uite ca m-am pus sa fac branzoaice ca sa-mi fac damblaua....una fierbinte am mancat-o in scurt,ca asa-mi place,sa fie fierbinte....gata cu gargara sa trecem la scris...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 600 g faina de cozonac Baneasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 plic de drojdie uscata 7 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 g stafide
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce mai grasa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g stafide
  • Pentru uns
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja de la o lamaie si-o  portocala .Facem o adancitura in mijlocul fainii,adaugam galbenusurile,smantana,25 ml ulei si amestecam turnand laptele caldut.Adaugam si 50 g stafide si omogenizam.Pe planseta de lucru punem restul de 100 g faina,rasturnam aluatul din castron,adaugam si restul de 25 ml ulei si framantam un aluat moale dar nelipicios.Il punem din nou in castron ,acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca mai mult de o ora.

Umplutura :

Branza dulce o amestecam cu zaharul,sarea,ouale,grisul si stafidele,omogenizand bine compozitia.

Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in 12 bile egale si din fiecare bila intindem un patrat,peste care punem umplutura,intindem pe toata suprafata si apoi unim colturile,doua cate doua.Asezam fiecare branzoaica formata,in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si mai lasam s acreasca cca 20 min.Apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot si se pudreaza cu zahar.Binenteles se mananca...eu le mananc fierbinti,dar sunt bune si reci.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu branzoaice,punem o cratita cu apa,sa nu se arda pe fund.

RETETA IN IMAGINI

Branzoaice-0
Branzoaice-1
Branzoaice-2
Branzoaice-3
Branzoaice-4
Branzoaice-5
Branzoaice-6
Branzoaice-7
Branzoaice-8
Branzoaice-9
Branzoaice-10
Branzoaice-11
Branzoaice-12
Branzoaice-13

COMENTARII (22)

anca_rm

anca_rm 1

30.10.2014, 08:54

mi-ai facut pofta , parca simt miros de branzoici

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

30.10.2014, 09:49

Foarte, foarte bune si delicioasee!

tanyapatap

tanyapatap 1

05.11.2014, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24