Branzoaice

de lira in Dulciuri, 19 Iul 2010 | 3747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie sau 2 pliculete
  • 1 lingurita rasa sare
  • apa calduta
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen. Cred ca am pus in jur de 250 ml de apa. Vasul cu aluatul se acopera si se lasa la dospit aproximativ 30-40 minute.

Intre timp preparam umplutura. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana devine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul a dospit luam bucati din el si intindem pe o planseta. Se taie patrate cu latura de aproximativ 10 cm si se pune o lingura de umplutura. Branzoaicele se impachteaza dupa modelul unui plic, iar latura care este deasupra o prindem in asa fel incat varful sa ajunga sub branzoaica pentru a nu se desface la cuptor. Mie mi-au iesit 3 tavi de scutece, pardon de branzoaice, dar pe bune ca parca erau scutece :P .... cine are bebe stie :)

Tava se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana vedeti ca se rumenesc Cat sunt calde au o crusta crocanta, iar dupa ce se racesc devin moi si pufoase. Sunt bune de nu te mai opresti :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Branzoaice 42352
retete culinare - Branzoaice 42353
retete culinare - Branzoaice 42354
retete culinare - Branzoaice 42355
retete culinare - Branzoaice 42356
retete culinare - Branzoaice 42357
retete culinare - Branzoaice 42358

COMENTARII (14)

lira 1

21.07.2010, 09:10

fetelor fac portie dubla ca vad ca sunt doritori

Bucataras 1

21.07.2010, 09:24

lira, vezi ca ti-am lasat un mesaj privat

lira 1

21.07.2010, 17:46

Mersi bucataras, dar nu sunt fan Iron maiden. Oricum, apreciez gestul! O zi frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L