Branzoaice moldovenesti

de micki in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 10180 vizualizari

 

Le face mama mea....tare bune sunt !

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600 gr de faina
  • 2 oua
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 200 ml de lapte
  • 150 gr de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 30 ml de ulei
  • pt umplutura:
  • 500 gr de branza de vaci
  • 100 gr de zahar
  • stafide
  • 2 oua
  • arome la alegere(vanilie,rom)
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

  • Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute
  • Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele caldut.
  • Amestecul de lapte,oua si zahar il turnam peste maia,amestecam bine,apoi adaugam putin cate putin faina si uleiul pana vom obtine un aluat fin si elastic,pe care il vom lasa la crescut intr-un loc caldut,timp de o ora.
  • Intre timp pregatim umplutura,si o lasam deoparte.
  • Dupa ce a crescut aluatul vom incepe sa modelam branzoaicele
  • Impartim aluatul in circa 15 bucati,fiecare bucata o vom intinde pe masa ,vom pune o lingura de umplutura in mijlok apoi o vom inchide dupa cum se vede in poze,le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt le vom lasa la crescut pentru o alta jumatate de ora apoi le vom da la cuptor timp de circa 30 minute la 180 grade

TIPS-URI

1

se servesc cu lapte batut,iaurt,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

24.02.2010, 22:29

Nota maxima, excelent arata !! nu am mai mancat de o vesnicie asa ceva

micki 1

25.02.2010, 17:02

Multumesc mult Silvia!

elena1988 1

12.03.2011, 14:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Figaro