Branzoici

de mimmi in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 4322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 800 g branza de vaci,
  • 6 oua,
  • coaja rasa de portocala,
  • 25 g drojdie,
  • 350 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • lapte  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.

Se lasa la dospit (pana creste).

Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. Se pregateste branza de vaca,amestecandu-se cu 3 oua,coaja rasa de portocala,150 g zahar,cele 2 pliculete zahar vanilinat.

Cand aluatul a dospit se intinde foaie de cca 2 mm,se taie patratele de 10x10 cm,in mijloc se pune 1 lingurita de branza si se impatura unindu-se colturile.

Se aseaza in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

Branzoici-0
Branzoici-1
Branzoici-2
Branzoici-3

COMENTARII (17)

Rux

Rux 1

04.04.2011, 09:00

Foarte gustoase si pufoase

mimmi

mimmi 1

04.04.2011, 14:03

Multumesc Fetelor !!!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 15:30

ce frumoase ti-au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!