Branzoici

de sandytza in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 10593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri margarina
  • Pentru umplutura
    • 250 gr branza de vaca
    • 2 oua
    • 3 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva.
Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat.
La inceput aluatul o sa fie lipicios apoi o sa se adune ca o bila si nu o sa se mai lipeasca.
Se lasa aluatul intr-un bol la dospit(ceva mai mare decat al meu ca aproape mi-a dat afara :) )aprox. 30-45 min.
Intre timp se prepara umplutura

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.

Cand aluatul este crescut, se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu sucitorul.
Se taie patratele . Mie mi-au iesit 20 . Se pune cu o lingura branza pe fiecare patrat apoi se impatura luand pe rand fiecare colt si unindule in centrul patratului.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se ung cu ou.
Se baga la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.
Cand se scot se presara zahar pudra peste ele.
 

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.10.2009, 17:34

Astept pozele

sandytza 1

07.10.2009, 00:11

Amalia asteptam sa ne spui cum ti-au iesit

Rodie 1

09.10.2010, 15:36

delicatese pure

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D