Branzoici

de Corinuta in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 4262 vizualizari

 

Branzoicile imi plac la nebunie! Pot sa mananc fara numar, mai ales daca sunt proaspat facute...poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie, de mirosul de paine proaspata facuta de bunica, care intotdeauna alaturi de paine facea si o tava mare plina cu branzoici pentru nepoti. Iar noi, nerabdatori, nici nu asteptam sa se racesca ca le si infulecam :) Ei bine, n-am avut eu nici oua de la tara si nici branza eco :D dar m-am incumetat si am framantat cu manutele mele o portie de brazoici. Si bine am facut, ca tare bune au mai fost!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g stafide
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la dospit intr-un loc calduros cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilinat. Adaugam stafidele si optional putin coaja rasa de lamaie.

Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata pana obtinem o foaie groasa cam de 1 cm. Il taiem in patrate aproximativ egale, pe care punem cate o lingurita de umplutura, iar apoi unim colturile patratelelor lipindu-le cat mai bine.

Punem branzoicile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele si le ungem cu oul batut. Le putem lasa sa mai creasca in tava cateva minute, apoi le coacem jumatate de ora la foc mediu sau pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Branzoici-0
Branzoici-1
Branzoici-2
Branzoici-3

COMENTARII (22)

mamaieelena

mamaieelena 1

14.11.2012, 14:51

bune

Sim0na

Sim0na 1

14.11.2012, 18:46

Offffff.. cred ca de vre-o 2 ani ma tot chinui sa fac si eu... si mereu uit

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!