Branzoici

de andreea_nagy in Prajituri, 27 Sep 2014 | 1331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat :
  • 2 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25g )
  • 4 ling. zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 margarina ( am folosit Rama)
  • 100 ml ulei
  • 500-600ml lapte caldut
  • 4 oua
  • 1 ou pt. uns
  • Umplutura de varza :
  • o varza
  • 3 ling. ulei
  • sare , piper
  • Umplutura de urda :
  • 1kg urda
  • 3 oua
  • marar tocat
  • coaja de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3-4 ling zahar
  • 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
  • Umplutura de branza :
  • 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .

Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .

Branza sarata se razuieste intr-un bol.

Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc . 

 

   

 

TIPS-URI

1

Daca nu faceti cu umplutura sarata , mai puteti pune in aluat inca 2-3 ling. zahar si coaja rasa de lamaie !

COMENTARII (11)

andreea_nagy

andreea_nagy 1

14.10.2014, 14:21

Multumesc !!!

mihaelar63

mihaelar63 1

13.10.2015, 14:11

La multi ani !!!

miki_a

miki_a 1

13.10.2015, 15:22

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!