Branzoicutele bunicii

de Sabina in Prajituri, 25 Aug 2009 | 6212 vizualizari

 

Branzoicutele cu branza dulce sunt una dintre primele mele amintiri "culinare" din copilarie ... ce vremuri ...acestea sunt facute chiar in bucataria bunicii ...impreuna cu bunica :)
Iata si cum le face bunica:

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub de drojdie
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana cu apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • 400 grame branza dulce
  • 2 oua
  • esenta de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • untura pentru prajit
  • zahar vanilinat pentru servire
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoicutele bunicii:

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.

De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.

Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.

 

Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Branzoicutele bunicii-0
Branzoicutele bunicii-1
Branzoicutele bunicii-2
Branzoicutele bunicii-3
Branzoicutele bunicii-4
Branzoicutele bunicii-5

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:41

babi5 1

15.06.2013, 19:04

Buneeeeeeeeee!!

marianascarlat 1

15.06.2013, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04