Brasovene cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 12 Mar 2010 | 6357 vizualizari

 

nu am cuvinte ,ceva foarte delicios................o reteta "furata" de la un restaurant din tg-mures in urma cu 7 ani

 

INGREDIENTE

  • clatite simple fara zahar 25 bucati
  • ciuperci 1 kg prospete
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 ardei rosu gras mai mic
  • ulei de masline 3-4 linguri+ulei pt prajit
  • pesmet
  • faina alba
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovene cu ciuperci-post:

Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc

Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul

Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana scade apa

Se umplu clatitele cu acesta compozitie (2-3 linguri) apoi se impatura ,gen sarmalute se da partea din stanga apoi din dreapta spre mijloc si apoi se relueaza cu grija sa nu se rupa

Dupa ce sau teminat toate clatitele de umplut se prajesc

Se face o compozitie din faina alba,apa minerala si putina sare(in varianta de post,altfel se poate face cu ou si faina) prin acesta compozitie se dau caltitele  apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei foarte bine incins

Se servesc cu checiap si mujdei de ustruoi sau samantana(alioli)

SANT GROZAVE merita sa le incercati(eu le facem cu salam si cascava,dar in varinata de post am pus ciuperci)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovene cu ciuperci-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

13.03.2010, 19:46

haha nadina pana la urma te pun cu totul la favorite nu reteta cu reteta.

nadina73 1

13.03.2010, 23:53

hai ma rivka ma faci acuma

nadina73 1

13.03.2010, 23:55

rivka io incearcale cu piept de pui si barnza sau cascaval atunci ai sa vezi tu bunatate si mai pui si mujdei cu smantana deasupra............nici nu visezi asa ceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare de post