Brasovene cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 12 Mar 2010 | 3548 vizualizari

 

nu am cuvinte ,ceva foarte delicios................o reteta "furata" de la un restaurant din tg-mures in urma cu 7 ani

 

INGREDIENTE

  • clatite simple fara zahar 25 bucati
  • ciuperci 1 kg prospete
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 ardei rosu gras mai mic
  • ulei de masline 3-4 linguri+ulei pt prajit
  • pesmet
  • faina alba
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovene cu ciuperci-post:

Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc


Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul


Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana scade apa


Se umplu clatitele cu acesta compozitie (2-3 linguri) apoi se impatura ,gen sarmalute se da partea din stanga apoi din dreapta spre mijloc si apoi se relueaza cu grija sa nu se rupa


Dupa ce sau teminat toate clatitele de umplut se prajesc


Se face o compozitie din faina alba,apa minerala si putina sare(in varianta de post,altfel se poate face cu ou si faina) prin acesta compozitie se dau caltitele apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei foarte bine incins


Se servesc cu checiap si mujdei de ustruoi sau samantana(alioli)


SANT GROZAVE merita sa le incercati(eu le facem cu salam si cascava,dar in varinata de post am pus ciuperci)



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21847
retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21850
retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21851
retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21857
retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21858
retete culinare - Brasovene cu ciuperci-post 21859

COMENTARII (7)

rivka 1

13.03.2010, 19:46

haha nadina pana la urma te pun cu totul la favorite nu reteta cu reteta.

nadina73 1

13.03.2010, 23:53

hai ma rivka ma faci acuma

nadina73 1

13.03.2010, 23:55

rivka io incearcale cu piept de pui si barnza sau cascaval atunci ai sa vezi tu bunatate si mai pui si mujdei cu smantana deasupra............nici nu visezi asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI