Bretzel sau covrig nemtesc

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2016 | 674 vizualizari

 

Exista numeroase discutii despre originea covrigilor, de asemenea si despre originea numelui, majoritatea istoricilor fiind de acord ca au fost inventati de catre calugarii germani.


Covrigul a fost folosit drept emblema brutarilor si mai apoi a breslelor acestora din zonele sudice din Germania si s-au pastrat pana in secolul al XII-lea.


In Biserica Catolica, covrigii erau considerati ca avand o semnificatie religioasa datorita ingredientelor si a formei. Covrigii erau realizati dupa o retea simpla folosind faina si apa pentru a putea fi mancati pe perioada postului.


Desi nu la fel de popular ca si printre germani si americani, covrigii cu bucle sunt cunoscuti si in alte tari europene si in alte tari din jurul lumii. In Cehia covrigul este cunoscut sub numele de “preclik”, in Finlanda ca si “viipurinrinkeli”, iar in Slovacia este numit “praclik”. Spaniolii, francezii, si italieni ii numesc “pretzel”, “bretzel” sau “brezel”, norvegienii si danezii il numesc “kringle”, polonezii ii spun “precel”, in maghiara si croata este numit “perec”, iar in sarba i se spune “pereca”.


In Romania, covrigul este un aliment fast-food foarte popular in zonele urbane si, de asemenea, un cadou de sarbatori. (sursa: http://www.cineainventat.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 5 g de sare
  • 10 cl lapte călduț
  • 10 cl de apă călduță
  • 1 plic mic de drojdie uscata
  • 50 g de unt moale
  • sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac
  • 10-15 g bicarbonat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bretzel sau covrig nemtesc:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.

Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2 ore.

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 40-45 g.

Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 40 cm. Se plaseaza in forma de U,

Invartim bratele si le intoarcem. Lipim varfurile.

Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.

Puneti covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.

Intr-o cratiță destul de mare puneti la fiert apa cui bicarbonatul de sodiu .

Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 2-3 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.

Se încălzește cuptorul la 240 ° C.

Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte ....

Se dau la cuptor timp de 10 minute,

Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill

 Puteti servi ..........

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/bretzel-sau-covrig-nemtesc.html

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443689
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443690
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443691
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443693
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443694
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443696
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443697
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443698
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443699
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443700
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443701
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443702
retete culinare - Bretzel sau covrig nemtesc 443703

COMENTARII (15)

stefy_a 1

19.05.2016, 07:50

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:23

Sunt foarte buni.

-Marius- 1

19.05.2016, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18