Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

de Sidy in Prajituri, 25 Noi 2010 | 8571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brinzoaice (din aluat pentru cozonac):

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.  Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

RETETA IN IMAGINI

Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-0
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-1
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-2
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-3
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-4
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)-5

COMENTARII (23)

diana_k

diana_k 1

28.11.2010, 19:59

ioi Sidy ce mi-ai facut??super branzoaicele tale...

28_andreea

28_andreea 1

04.12.2010, 16:55

Dorothea

Dorothea 1

11.12.2010, 10:30

WOW!!! Si eu vreau!! Ai poate si reteta de brinsoace fara zahar? Eu le mai cunosc fara zahar...nu am mai mincat de forate mult!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!