Brioșe cu vanilie și ciocolată

de Panacris in Prajituri, 10 Feb 2013 | 4548 vizualizari

 

O rețetă adaptată de pe ambalajul margarinei Unirea.

 

INGREDIENTE

  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 500 g,
  • unt 200 g,
  • zahăr tos 300 g,
  • lapte 400 ml,
  • ciocolată 120 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • dulceață Dacică a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html),
  • biluțe cu rom cca. 100 g,
  • ciocolată albă 50 g,
  • ornamente de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu vanilie și ciocolată:

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata rasă, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele. Albușul spumă se adaugă la amesteculde mai sus, încorporându-se ușor.

Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe, se obțin cca. 36 de bucăți, se adaugă câte o lingură de dulceață Dacică, în cazul meu, (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html) se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la foc mediu.

Între timp se topesc biluțele cu rom și ciocolata albă, în vasul special ptr glazură, se toarnă peste brioșele coapte și se presară ornamente de ciocolată după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dulceața Dacică se poate înlocui cu dulceață de prune sau vișine, adăugându-se câte un miez de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu vanilie și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

buneeeee

Panacris 1

10.02.2013, 19:55

Rocsi mai vreo câteva brioșe!

iqphantom 1

15.02.2013, 17:25

ce dragutze sunt !!! pariez ca sunt minunate cu un cafe latte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de visine