Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

de laura_n in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 1347 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 1286!


Nu a fost usor, dar am reusit :)))))


 


Tot Dia raspunde si de aceasta reteta :P

 

INGREDIENTE

  • pentru briose
  • - 4 albusuri
  • - 4 linguri zahar alb
  • - 1 praf sare
  • - 8 linguri faina
  • - 50 ml spumos aroma fructe Zarea
  • - 4 linguri unt topit
  • - 1/2 plic praf copt
  • pentru jeleu portocale
  • 3- 4 portocale potrivite
  • - 50 ml vin spumos Zarea
  • - 1 lingurita amidon alimentar
  • - 1 lingurita zahar pudra
  • crema alba
  • - 300 ml smantana dulce
  • - 100 gr mascarpone
  • - 50 ml sampanie
  • - 50gr zahar pudra
  • topping
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml spumos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina:

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific.

Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.

Topim untul cu vinul si adaugam usor pentru albusuri, incorporam. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt si omogenizam.

Pregatim forme de chec sau briose. Pornim cuptorul.

Turnam compozitia cam 3/4 din capacitatea formelor, apoi le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 35 minute.

Atentie, nu deschideti usa cuptorului. Aluaturile pe baza de albusuri sunt mai delicate si tind sa se lase in cazul diferentei de temperatura. Asadar, lasati sa se coaca bine, apoi opriti focul si lasati cateva minute in cuptor pana sa le scoateti. Le scoatem apoi pe un gratar de bucatarie. Este posibil sa se lase foarte putin, insa vor ramane la fel de pufoase.

Dupa ce s-au racit de tot, le facem un locas in mijloc pentru a le umple cu jeleu de portocale.

Pregatim jeleul intre timp ca sa aiba timp sa se raceasca.

Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.

Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze.

Umplem briosele cu 1-2 lingurite de jeleu.

Smantana lichida o mixam pana obtinem o frisca pufoasa. Adaugam zaharul si mai mixam un pic. Branza mascarpone o amestecam cu spumosul ca sa devina mai maleabila. Incorporam frisca si ornam briosele.

Topim ciocolata cu untul,pe baie de aburi, adaugam spumosul si omogenizam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Glazuram briosele, si dam la rece totul.

Se lasa 2-3 minute la temperatura camerei inainte de servire.

Sunt atat de pufoase, cremoase si devin si mai bune chiar a doua zi.

 

TIPS-URI

1

nu deschideti usa cuptorului pana nu sunt bine coapte.

2

aluaturile pe baza de albusuri cer atentie sporita, si dupa ce s-au copt, se mai lasa cateva minute in cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420682
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420683
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420684
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420685
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420686
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420687
retete culinare - Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina 420688

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

20.01.2016, 17:02

Mama mia !!!! Ce avem aici Zau ca m-as sacrifica

Panacris 1

24.01.2016, 18:05

Aletta 1

24.01.2016, 18:14

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D