"Brioşe" aperitiv

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2013 | 3467 vizualizari

 

Un aperitiv care arată bine pe un platou cu gustări.Eu intenţionez să le fac şi de sărbători.Le-am denumit aşa deoarece le-am copt în tava de brioşe.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 300 g cascaval razuit
  • 250 g ceafa afumata
  • 50 g bacon cubulete
  • 200 g ciuperci din conserva
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Ceapa verde
  • Marar verde
  • Pentru ornat:
  • 150 g mascarpone
  • Marar verde
  • Sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Brioşe" aperitiv:

Baconul l-am prajit.

Ceafa afumata am taiat-o cubulete.

Intr-o cratita am prajit ceapa verde cu putin ulei,apoi am pus ciupercile.

Dupa ce s-au prajit putin am adaugat ceafa si baconul prajit.

Am condimentat,am pus mararul verde si am oprit focul.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,smantana si la final am adaugat faina.

Cascavalul razuit l-am pus peste compozitia de ou,apoi am încorporat si sunca cu ciupercile racite.

In tava de briose am pus hartie de copt apoi am pus câte o lingura de compozitie în fiecare forma.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade si le-am lasat pâna s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pus câte un moţ de crema mascarpone ,pe care am amestecat-o cu sare si marar verde.

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281554
retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281555
retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281556
retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281557
retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281558
retete culinare - "Brioşe" aperitiv 281757

COMENTARII (20)

diaconta 1

02.12.2013, 19:12

Mihaela,ma bucur

Alina26 1

10.12.2013, 17:31

super bune!!!la fav!!!

diaconta 1

10.12.2013, 18:43

Alina,sa le faci ca's foarte bune si aspectuoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21