Briose aperitiv cu branza si chimen

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2013 | 8155 vizualizari

 

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza sarata (cas, telemea de oi, vaci....)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri smantana
  • un praf de sare
  • piper proaspata macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu branza si chimen:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute.

Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce fel de branza folosim, adaugam ouale, smantana si chimenul si amestecam compozitia. Intr-un alt castron dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amestecam cu 3-4 linguri smantana si un praf de sare.

Pregatim o tava de briose, ungem gaoacele de briose cu putin ulei si tapetam cu putina faina. Dupa ce aluatul a crescut suficient, il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei, impartim aluatul in doua. Intindem cu sucitorul o foaie, iar cu o forma rotunda decupam cercuri. Asezam cate 2 cercuri de aluat in fiecare gaoace de la tava de briose. Punem cate o lingura din amestecul de branza, iar peste branza cate o lingurita din amestecul de cascaval cu smantana. Procedam la fel pana umplem tava de briose si presaram deasupra putin piper proasat macinat. Lasam sa mai creasca briosele inca 15 minute, apoi dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Pt ca am avut musafiri neanuntati pe celalat aluat l-am intins cu sucitorul intr-o foaie, am amestecat cele doua compozitii de branza si cascaval, le-am pus peste foaia intinsa si l-am rulat ca si pe cozonac. Am pus in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina, am mai lasat sa creasca inca 20 minute si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.

Pt decor, puteti sa presarati deasupra seminte e chimen.  

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca patiti ca si mine si nu aveti timp sa terminati briosele, atunci cand faceti rulada sa presarati peste foaia de aluat 2-3 linguri de pesmet sau gris inainte sa puneti umplutura de branza

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284323
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284324
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284325
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284326
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284327
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284328
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284329
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284330
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284331
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284332
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284333
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284334
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284335
retete culinare - Briose aperitiv cu branza si chimen 284336

COMENTARII (27)

Lia_ 1

14.12.2013, 21:16

arata excelent

mihaelar63 1

16.12.2013, 00:54

Si o bere as bea daca vreo patru briose as avea )

babi5 1

07.10.2014, 08:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21