Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

de merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 698 vizualizari

 

Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel decât cele clasice, cu care suntem obișnuiți.


De data aceasta am ales să fac aceste simple și gustoase brioșe aperitiv din cartofi cu mozzarella și chimen și au avut un mare succes, mai ales servite cu un delicios sos de usturoi cu iaurt.


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 2 cartofi medii
  • 150 g mozzarella rasă
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 linguriță zahăr brun
  • Pentru sos:
  • 1 căpățână usturoi
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 400 g iaurt cremos
  • 1/2 legătură mărar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella:

Fierbem cartofii țn coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun(tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani)

Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o ușoară dulceață.

Îi fierbem pâna încep să se pătrundă, la testul cu furculița, dar nu de tot, cum i-am fierbe pentru o salată, ei se mai prepară și la cuptor și nu dorim să se transforme în piure.

Scurgem apa, trecem cartofii prin jet de apă rece și le îndepărtăm coaja.

Când sunt bine răciți, îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm mozzarella rasă, mărarul tocat, două ouă, sare, piper și chimen, după gust.

Amestecăm compoziția, umplem cu aceasta niște forme de brioșe, de care avem și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până prind o ușoară crustă la suprafață, 20-30 minute, maxim.

Pentru sosul de usturoi, curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu puțin ulei de măsline și adăugăm mărarul tocat fin, precum și iaurtul.

Dacă avem și o cremă de brânză prin frigider, punem și o lingură din aceasta, că va da un gust mai bun sosului.

Servim delicioasele brioșe aperitiv, cu sos de usturoi și iaurt,  fie calde, fie reci.

Sunt bune în ambele variante, doar sosul trebuie rece, de la frigider.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Pot fi servite si cu ketchup, sau sos de rosii.

RETETA IN IMAGINI

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-0
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-1
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-2
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-3
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-4
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-5
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-6
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella-7

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

denisizina24

denisizina24 1

20.07.2016, 10:33

Pentru a aduga un plus de culoare si un gust deosebit retetelor dumneavoastra, va rog vizitati, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

Catalina L

Catalina L 1

25.07.2016, 21:16

mihaelar63

mihaelar63 1

13.09.2016, 17:40

Ce frumoase-s Merisorule

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!