Briose aperitiv cu dovleac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2013 | 1633 vizualizari

 

Daca tot am luat sambata un dovleac mare , am zis sa mai fac cate ceva cu el.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 3 linguri ulei
  • 150gr branza sarata
  • 3 oua
  • 1 iaurt mic
  • frunze de patrunjel, marar tocate (optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu dovleac:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim .

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie .

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in continuare iaurtul , branza razuita , lingura de ulei ramasa , praful de copt si dovleacul calit si racit .

Amestecam bine si adaugam faina (s-ar putea sa trebuiasca faina mai multa , in fuctie de cat de apos este si dovleacul si iaurtul)

Punem cate doua linguri in forma de briose si dam la cuptor  cam 30 minute .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza este sarata tare puneti mai putina

2

eu am folosit iaurt grecesc , dar se poate folosi orice alt iaurt

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose aperitiv cu dovleac 273707
retete culinare - Briose aperitiv cu dovleac 273708
retete culinare - Briose aperitiv cu dovleac 273709
retete culinare - Briose aperitiv cu dovleac 273710
retete culinare - Briose aperitiv cu dovleac 273711

COMENTARII (14)

MIUTA 1

31.10.2013, 15:26

anca_rm 1

31.10.2013, 15:37

Krysty , Miuta

Rocsi 1

31.10.2013, 19:01

Faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L