Briose aperitiv cu orez

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2015 | 2978 vizualizari

 

Este o combinatie tare gustoasa si satioasa din orez, legume mexicane, piept de pui si mozzarela.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare orez:
  • 300 gr orez
  • apa(3:1 fata de volumul orezului)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr piept de pui
  • 450 gr legume mexicane
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • Pentru ornat:
  • felii subtiri de mozzarella
  • 3-4 buc rosii deshidratate
  • 2-3 buc gogosari murati
  • In plus:
  • apa pentru fiert pieptul de pui si legumele
  • ulei de masline pentru uns formele de briose
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu orez:

Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot.

Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de apa.

Orezul l-am preparat la multicooker pe programul RICE, asezonat cu un praf de piper, un praf de cimbru, o lingurita de sare si una de zahar si o foaie de dafin.

Daca nu avem multicooker, il fierbem pe aragaz, dar avem grija sa nu se lipeasca.

Lasam toate ingredientele fierte sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le vom amesteca cu smantana si praful de copt, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le amestecam usor cu orezul.

Amestecam legumele cu pieptul de pui, adaugam peste ele galbenusurile cu smantana si la final orezul amestecat cu albusurile.

Omogenizam usor, mai asezonam amestecul cu condimente, daca mai este cazul, ungem formele de briose cu putin ulei de masline si le umplem cu amestecul rezultat.

Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Feliem mozzarela mai subtire, cate o felie pentru fiecare briosa.

Taiem rosiile deshidratate in bucati mai mici, la fel si bucatile de gogosar.

Cu 10 minute inainte de stingerea focului scoatem briosele din cuptor si asezam peste ele cate o felie de mozzarella si bucati de gogosar si rosii.

Dam din nou tava la cuptor, sa se gratineze briosele frumos.

La final le ornam cu frunze de patrunjel pentru un plus de culoare.

Sunt de efect si se pot servi atat calde cat si reci.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu recomand a se mai adauga faina, sau pesmet, pentru a ramane textura brioselor mai aerata.

2

Se mai pot adauga in compozitie, masline, ciuperci, ceapa rosie, dupa gustul fiecaruia.

3

se pot servi simple sau cu ketchup.

RETETA IN IMAGINI

Briose aperitiv cu orez-0
Briose aperitiv cu orez-1
Briose aperitiv cu orez-2
Briose aperitiv cu orez-3
Briose aperitiv cu orez-4
Briose aperitiv cu orez-5
Briose aperitiv cu orez-6
Briose aperitiv cu orez-7
Briose aperitiv cu orez-8
Briose aperitiv cu orez-9
Briose aperitiv cu orez-10

COMENTARII (35)

_Alina_

_Alina_ 1

25.02.2015, 08:56

-Licurici-

-Licurici- 1

28.06.2015, 20:38

mihaelar63

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27