Briose Chelsea

de -Miti- in Prajituri, 8 Dec 2012 | 2045 vizualizari

 

Din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii"

 

INGREDIENTE

  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 500 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • un cub mic de drojdie (25 gr)

Ptr umplutura:

  • 25 gr unt topit
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
  • 2 linguri de zahar brun
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Chelsea:

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.

Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.

Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.

Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.

Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.

Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose Chelsea 192696
retete culinare - Briose Chelsea 192697

COMENTARII (35)

diaconta 1

08.12.2012, 23:06

nici eu n-o stiam,dar m-am tot impiedicat de discutii contradictorii))

adry88 1

09.12.2012, 12:28

Sim0na 1

09.12.2012, 14:40

cat de bun este..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29