Briose cremoase

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Feb 2011 | 5438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri ou
  • -150 gr zahar
  • ~350 gr faina
  • -100 ml iaurt
  • -60 ml ulei
  • - praf de copt
  • - coaja de la o portocala
  • - esenta de lamaie
  • crema:
  • -2 galbenusuri ou
  • -200 ml lapte
  • -150 ml zahar
  • -200 ml frisca
  • -1 intariror frisca
  • - 2 linguri amidon
  • -esenta lamaie
  • - 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cremoase:

Albusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in forme si se coace 30 min.

Crema:

Se pune laptele la fiert separat se amesteca galbenusurile cu amidonul se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Cand se ingroase se lasa sa fiarba un pic si se ia de pe foc. Se imparte crema in doua in una se pune esenta de lamaie in alta ciocolata topita se amesteca dupa ce s-a racit cu frisca batuta+ intaritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cremoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madelene