Briose cu afine

de diaconta in Prajituri, 27 Aug 2010 | 1827 vizualizari

 

Imi plac briosele,sunt atat de delicate si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 200 gr afine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Se amesteca untul cu zaharul praf pana se obtine o crema pufoasa.

Se incorporeaza ouale intregi pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat bine.

Se adauga praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Se incorporeaza faina amestecand usor.

Fructele se pudreaza cu putin zahar praf si se incorporeaza in aluat.

Se incalzeste cuptorul si intre timp,ungem si tapetam forma de briose.

Se adauga in fiecare forma cate 2 linguri de coca .

Se introduce tava la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce s-au racit,briosele se scot din tava si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu afine 48112
retete culinare - Briose cu afine 48113
retete culinare - Briose cu afine 48116
retete culinare - Briose cu afine 48118

COMENTARII (17)

Miha 1

29.08.2010, 11:20

La multi ani! Cu sanatate si bucurii.

Rocsi 1

29.08.2010, 11:37

la multi aniiiiii....multa sanatate si impliniri

Cris2711 1

09.05.2011, 15:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55