Brioșe cu arahide și nuci

de CulinaryRainbow in Prajituri, 22 Ian 2014 | 1872 vizualizari

 

Ador brioșele! Sunt aerate și fine.
Deși toată lumea a auzit de ele ca fiind AMERICAN MUFFINS, sunt defapt originare din Regatul Unit al Marii Britanii.
Istoria brioșelor este veche. La fel ca orice lucru care se respectă și care vrea să aibă un viitor glorios, brioșa a început de jos. A fost mâncarea servitorilor de la curtea Reginei Victoria.
Renumele i se datorează unui brutar care a vrut să facă pentru servitori o mâncare simplă, care se poate mânca pe fugă. Așa că a pus pe un grătar o compoziție din pâine uscată, cocă de biscuiți și cartofi fierți.
Surprinse de pofta cu care cei care le slujeau mâncau brioșele, domnițele cu mânuși din dantelă și umbreluțe delicate, împinse de curiozitate, au vrut să guste. Și-au invitat prietenele la ceaiul de la five o'clock și le-au pus alături nu prăjiturele și biscuiți, ci brioșe. Surpriză! Gusturile rafinate ale domnițelor obișnuite cu saloane elegante, unde se serveau preparate sofisticate, cu ingrediente dintre cele mai alese, au fost ”gâdilate” de gustul acestora.
Cea mai bună perioadă pentru acest mic desert a fost înainte de cel de-al doilea război mondial, când vânzarea brioșelor în stradă era o adevărată oportunitate pentru băieții care voiau să mai strângă câțiva bani de buzunar. Aceștia țineau preparatele în cutii din lemn legate cu o sfoară care le era trecută pe după gât. Industriașii vremii au deschis fabrici în toate colțurile Regatului Unit, străzile răsunau de îndemnul gălăgios de a le cumpăra, fapt pentru care vânzătorii ambulanți nu mai făceau față comenzilor. De atunci, brioșa a devenit cea mai la modă ”pâine” din insulă. Astfel, ajungând un desert la fel de popular ca ”băiatul cu ziarul”.
În timp, brioșa a căpătat tot soiul de arome. I-au fost adăugate fructe și semințe: mere, cireșe, căpșuni, alune, fistic, etc. A devenit mai pufoasă, iar în noua sa forma adaptată, este la fel de căutată și apreciată pentru că vine să completeze perfect gustul cafelei sau al ceaiului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri de lapte
  • nuci și arahide după preferințe
  • vișine și ciocolată albă pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu arahide și nuci:

   Se mixează toate ingredientele odată și se pun în forme. Se pun semințele, apoi se coc în cuptorul preîncălzit până prind culoare, la 180 de grade. Eu le-am copt împreună cu pâinea, să mai câștig timp. :))

   Brioșele nu trebuie să fie maronii, ci doar rumene. Se încearcă, eventual, cu o scobitoare. După ce s-au copt și s-au răcit, le-am ornat cu ciocolată albă și vișine din vișinata lui Dăniloiu. :))

   Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brioșe cu arahide și nuci 292856
retete culinare - Brioșe cu arahide și nuci 292858
retete culinare - Brioșe cu arahide și nuci 292861

COMENTARII (31)

CulinaryRainbow 1

23.01.2014, 23:17

Simona

diaconta 1

25.01.2014, 00:04

No ca si io's curioasa amu' )))

CulinaryRainbow 1

25.01.2014, 01:35

de ce?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21