Briose cu aroma de portocale si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 2763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 3 oua mari (sau 4 mici)
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa de portocal
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • ciocolata tocata sau stafide, fructe confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu aroma de portocale si ciocolata:

Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute.

Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza  compozitia pana la omogenizare.

Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a mixerului.

Pregateste hartutele de briose in formele pentru copt.

Topeste o lingura de unt si cu o pensula unge hartiutele.

Ia cate o lingura din compozitie si pune in forme. Trebuie sa le umpli cam 3/4 din inaltimea formelor.

Presara bucatele de ciocolata in fiecare forma apoi introdu la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. (165-170 grade)

Lasa pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Cam atat! :)

 

Multumesc Ligia pentru reteta :x

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu aroma de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci