Briose cu banana si ciocolata

de nico15 in Prajituri, 25 Dec 2011 | 5086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de faina(100 g de faina alba si 50 g faina de migdale)
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de ciocolata menaj (topita)
  • 2 oua intregi
  • 3 banane
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingura de lichior de banane
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Dulceata de:merisoare, de portocale si quamqots    
  • Pentru décor:
  • Nuca de cocos(diferite culori)
  • Ornament colorat
  • Ornament de ciocolata,
  • Bombonele de ciocolata
  • Nuca  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banana si ciocolata:

Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si untul taiat in cubulete mici, adaugam semintele de la pastaia de vanilie si lingura de lichior de banane. Dupa ce acestea se vor amesteca le dam in asteptare si lasam sa se raceasca.

Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul, adaugam bananele pasate bine, faina (in care am adaugat si praful de copt stins cu zeama de lamaie) sare si faina de migdale si amestecam incet. Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata adaugam laptele la temperatura camerei, dupa care  punem aceasta compozitie peste compozitia cu faina si omogenizam, aeram compozitia prin miscari de jos in sus cu o spatula. Dupa care trecem la umplerea formelor de briose, aproximativ pe treisferturi, deoarece briosele vor mai creste datorita prafului de copt

Adaugam diferitele ornamente si dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Ar fi indicat ca in primele 10 minute sa nu umblati la cuptor.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Valclaudia 1

03.10.2012, 19:19

wow, ce frumusele-s....

nico15 1

19.10.2012, 20:43

multumescccccccccccccccc

Bya Ralu 1

04.01.2013, 23:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de portocale