Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 6 Mai 2013 | 1722 vizualizari

 

Despre tonka, am pomenit cate ceva in reteta de aici. Este o noua descoperire, si imi place tare mult. Daca aveti ocazia, incercati. Vor urma si alte retete cu tonka, dar nu numai, voi incerca pe viitor, fel de fel de retete cu mirodenii care sper sa va fie pe plac.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 de briose:
  • - 400 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare;
  • - 1 lingurita bicarbornat de sodiu;
  • - 3 oua de casa;
  • - 1 banana (data prin blender);
  • - 100 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 30 grame fulgi de migdale tocate;
  • - 200 ml iaurt grecesc (10% grasime);
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • - 200 grame zahar alb sau brun;
  • - 1 lingura seminte de susan.
  • Ingrediente pentru sosul de pere:
  • - 2 pere Williams (marime medie);
  • - 2 linguri zahar muscovado;
  • - zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 175 grame crema branza (Hochland sau Philadelphia);
  • - 150 ml frisca lichida (30 % grasime);
  • - 3 lingurite zahar vanilat alb pudra;
  • - o jumatate tonka razuita.
  • * Pentru decor:
  • bomboane colorate in forma de oua mici.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka:

Mod de pregatire briose:

 1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.

 2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza.

 3. La sfarsit se adauga fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza perfect ingredientele.

 4. Se aseaza hartiile de briose in tava si cu lingura de inghetata, se adauga cate doua masuri in forme.

 5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Briosele se coc pentru 35 de minute sau pana trec testul scobitorii.

 6. Dupa coacere, se lasa la racit in tava pentru 5-10 minute, dupa care se scot pe un gratar.

 7. Cand s-au racit de tot, se taie (se reteaza) briosele ca un capac si se scobesc in mijloc cu o lingurita.

 Mod de pregatire sos de pere:

 1. Se taie perele cubulete si se pun in blender cu zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un piure.

 2. Pireul se pune in tigaie, se adauga zaharul si se amesteca din cand in cand pana se ingroasa putin.

 3. Se lasa la racit dupa care se umple scobitura din mijlocul brioselor cu pireul.

Mod de pregatire glazura:  

1. Se bate frisca cu mixerul pana capata volum si stabilitate si se incorporeaza usor cu crema de branza, mixand in continuare.

2. Se adauga treptat zaharul si se razuieste putin tonka pentru aromatizare. Se tine la frigider pentru 30 de minute.

3. Cu ajutorul posului se formeaza un contur in jurul scobiturii umplute cu sos de pere, se pun patru bomboane in forma de oua, se aseaza peste glazura capacul briosei, si se mai decoreaza cu glazura si deasupra (optional).

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti tonka, se poate si fara, vor avea succes oricum caci va ramane parfumul bananelor si glazura de crema de branza este potrivita cu orice reteta de briosa.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-0
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-1
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-2
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-3
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-4
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka-5

COMENTARII (38)

Lia_

Lia_ 1

15.12.2013, 13:05

superbe poze

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

08.02.2014, 20:59

Xandrinne

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!