Briose cu branza, morcov si dovlecel

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2012 | 6490 vizualizari

 

Intotdeaua cand ziceam briose ma gandeam la ceva dulce.....dar m-am gandit sa incerc si varianta sarata Am mai experimentat aceasta varianta(bineinteles folosind alte ingrediente) si sincera sa fiu mi-a placut foarte mult asa ca ........repetir.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 dovlecei potriviti
  • 3  morcovi
  • 4-5 linguri cu faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
  • 1 lingura crema de mascarpone
  • 1/2 plic praf de copt
  • marar
  • sare piper
  • Pentru stratul de deasupra
  •  2 oua
  •  2 -3 linguri cu  smanatana
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza, morcov si dovlecel:

Batem bine ouale si apoi  adaugam treptat uleiul. Incorporam faina si praful de copt amestecand bine. Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare, crema de mascarpone si mararul. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine.

Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus. Batem oul cu smantana si turnam deasupra, apoi pudram cu mac. Coacem briosele circa 30-40 minute.

Sunt ideale ca aperitiv. Se servesc atat calde cat si reci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza, morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

MIUTA 1

08.01.2012, 18:25

Delicioase

mena29 1

09.01.2012, 14:14

Le-am trimis la favorite,cred ca au fost excelente.

Angelina_Elena 1

30.01.2012, 18:57

ce briose delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cartofi cu rozmarin