Briose cu branza si iaurt

de Poliana in Prajituri, 6 Iun 2012 | 1764 vizualizari

 

Prima reteta pe care am pozat-o! Este un desert simplu dar extrem de gustos, cu branzica de casa si iaurt, perfecta pentru toate varstele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 ml iaurt
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr branza
  • 200 gr faina
  • 2 lg pline cu amidon
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg lapte
  • Pentru frosting (optional)
  • 200 gr branza vaci mai cremoasa
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza si iaurt:

Aluatul de briose:  

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.

Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.

Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus. Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil.  Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.

Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite.  Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25. Cand sunt gata - suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata - se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Frosting:

In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie :D Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza. Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.

Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P) Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati! ;)    

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu branza si iaurt-0
Briose cu branza si iaurt-1
Briose cu branza si iaurt-2

COMENTARII (12)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 22:34

imi plac briosele!

mamaieelena

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:23

Poliana

Poliana 1

08.06.2012, 08:39

Multumesc dragelor, ma bucur ca va plac, si sunt si usor de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!