Briose cu branza, stafide,rom si frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. branza de vaci degresata
  • 1/2 iaurt degresat
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • o mana de stafide
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 linguri indulcitor Clio
  • 2 lingurite pudra de cacao
  • 200 ml frisca vegetala
  • 10 bucatele ghimbir confiat
  • 2-3 lingurite seminte de canepa
  • putina pudra de cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza, stafide,rom si frisca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao.

Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in amestec.

Pregatim 10 forme de briose din silicon intr-o tava, le umplem cu acest amestec, la cca 3/4 din capacitate.

In mijlocul fiecarei forme asezam cate o bucatica de ghimbir macinat, presaram seminte de canepa si dam apoi tava cu briosele la cuptor pentru 40 minute.

Le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Intre timp mixam frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita.

Cu spritul formam moate de frisca peste briose, apoi le decoram cu seminte de canepa si pudra de cacao.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu branza, stafide,rom si frisca-0
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-1
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-2
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-3
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-4
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-5
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-6
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-7
Briose cu branza, stafide,rom si frisca-8

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

20.07.2015, 08:36

Rocsi 1

20.07.2015, 13:54

mirela0911 1

22.07.2015, 14:54

Tare bune-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04