Briose cu Broccoli

de Broccoli_and_Muffins in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 777 vizualizari

 

Ce pot sa va povestesc despre aceste briose este ca sunt delicioase pe post de snack sau chiar aperitiv. Contin Faina de ovaz, oua, broccoli, ulei de masline si telemea de capra sau orice branza doriti voi. Ideal ar fi una mai slaba, dar mie mi s-a parut ca sunt mai gustoase in felul asta. Mai multe pe : http://broccoliandmuffins.com/ro/briose-cu-broccoli/

 

INGREDIENTE

  • 12 florete de broccoli
  • 180 ml ulei de masline
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 300 grame faina de ovaz
  • jumatate de plic de praf de copt
  • sare, piper, ierburi aromate
  • 60 gr telemea de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Broccoli:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas cu apa fiarta arunca floretele de broccoli pentru 3 minute. Apoi scoate-le din apa fiarta si pune-le intr-un vas cu apa rece. Apa rece va opri procesul de fierere si broccoli-ul va ramane crocant. Sterge apoi floretele cu servetele de hartie, pana se absoarbe toata apa.

Pentru ca am schimbat untul cu ulei si nu vrem sa facem maioneza, separati albusurile de galbenusuri. Se bat intai albusurile spuma, apoi se adauga, pe rand, cand un pic de ulei, cand un galbenus, pana se incorporeaza toate si formeaza compozitia umeda.

Separat se amesteca toate ingredientele uscate: faina de ovaz, praful de copt si condimentele.

In vasul ingredientelor uscate se adauga ingredientele ude si se omogenizeaza.

Se incorporeaza la final telemeaua, pasata cu furculita si se amesteca bine.

Tava de briose se tapeteaza cu faina si ulei, nefiind necesare hartiutele.

Se adauga o lingura de compozitie in fiecare compartiment si se apasa bine pe fundul vasului. Se adauga apoi floretele, cate una in fiecarecompartiment. Restul compozitiei se pune deasupra. Nu va faceti griji cu aranjatul la exterior, in cuptor compozitia se uniformizeaza frumos.

Coaceti pentru aproximativ 30 minute, pana cand briosele devin aurii si tari la atingere.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu Broccoli-0
Briose cu Broccoli-1

COMENTARII (9)

Panacris 1

18.06.2015, 18:28

Bya Ralu 1

19.06.2015, 11:22

ce super

Broccoli_and_Muffins 1

19.06.2015, 11:35

Multumesc mult fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04