Briose cu cafea mocha

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 13 Oct 2013 | 1473 vizualizari

 

Pentru dimineti insorite dar si pentru cele ploioase, pentru rasfatarea simturilor si pentru descretirea fruntilor, pentru ca a venit toamna si miroase a dovleac copt si gutui, si pentru ca pur si simplu am avut chef de briose cu cafea si lapte si cacao. Briosele astea le-am gandit demult in fel si chip, cu ness, cu cafea expresso, cu lapte macchiato, cu crema in interior, fara crema, sa nu fie foarte dulce, o glazura cu aroma imbietoare dar sa nu-i lipseasca un condiment, o aroma care sa se completeze cu cafeaua. In cele din urma rezultatul a fost usor mai simplificat, nu i-am mai adaugat crema in interior, iar glazura am aromat-o cu tonka si ness.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 40 grame cacao;
  • - 2 oua de casa;
  • - 200 grame zahar brun;
  • - 125 ml cafea mocha (2 lingurite cafea macinata, 1 lingurita cacao, 125 ml lapte, zahar dupa gust);
  • - 125 ml lapte caldut;
  • - 2 plicuri ness;
  • - 2 lingurite extract de vanilie.
  • Ingrediente pentru crema de unt aromata:
  • - 225 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 200 grame zahar pudra;
  • - l lingurita pudra de cacao neagra olandeza;
  • - un praf de sare;
  • - 1 plic ness;
  • - putin tonka razuit.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cafea mocha:

Mod de preparare briose:  

1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit.

2. Se pregatesc briosele: se aseaza intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si se amesteca. Se adauga cacaua si cele 2 plicuri de ness si se omogenizeaza.

3. Zaharul se mixeaza cu untul pana devine o crema pufoasa. Se adauga extractul de vanilie.

4. Se adauga ouale una cate una, apoi o parte din lapte, o lingura de faina si se alterneaza tot asa cu putin lapte si cate o lingura de faina.

5. Se adauga cafeaua si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.

6. Se aseaza hartia de briose in forme si se umple cu blat pana la jumatate.

7. Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 25 de minute.  

Mod de preparare crema de unt:  

1. Se mixeaza bine untul pana devine cremos. Din cand in cand se ia surplusul de pe marginea bolului cu o spatula de silicon.

2. Se adauga treptat zaharul pudra si praful de sare si se amesteca pana se incorporeaza. Minim 3-4 minute.

3. Se adauga cacaua si ness-ul si se mixeaza in continuare. Se razuieste foarte putin tonka.

4. Crema se tine la frigider pentru 10-15 minute dupa cu ajutorul unui pos se decoreaza briosele.

5. Crema se orneaza cu bomboane de ciocolata cu aroma de mocha (cafea).

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu cafea mocha-0
Briose cu cafea mocha-1
Briose cu cafea mocha-2
Briose cu cafea mocha-3
Briose cu cafea mocha-4

COMENTARII (26)

cristeena20

cristeena20 1

14.10.2013, 11:50

Daciana....briosele tale imif ac raud e tot cu ochiul, neaparat sa le icnerc si eu...cum sunt o mare iubitoare de cafea...si bravo pentru decor..pentru prezentare...te pricepi

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

14.10.2013, 12:25

cristeena multumesc tare mult pentru aprecieri

Toamna07

Toamna07 1

14.10.2013, 17:51

Te atrag ca un magnet !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!