Briose cu caise

de Oana in Prajituri, 21 Iun 2009 | 4454 vizualizari

 

Un desert rapid si la fel de bune si la micul dejun, cu o canuta de lapte alaturi!

 

INGREDIENTE

  • 125g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • un iaurt mic
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • caise proaspete
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu caise:

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se cu o lingura de lemn.

Se umplu formele de briose, la circa doua treimi, se pun deasupra cubulete de caise (cat mai multe), apoi se coc 20-25 de minute, la foc mediu.

Eu am copt briosele doar in hartiuta speciala, neavand tava de briose...s-au cam latit ele din cauza asta, dar au fost delicioase!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu caise 4698
retete culinare - Briose cu caise 4699
retete culinare - Briose cu caise 4700
retete culinare - Briose cu caise 4701

COMENTARII (6)

Oana 1

12.11.2009, 19:13

Mmm, super Alina! ma bucur mult! eu inca mai caut tava de briose si nu gasesc , altfel cresc in tava speciala, eu am incercat doar in hartiute si nu prea si-au mentinut forma...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25